Komplett bromsservice i Göteborg

På BestDrive utför vi professionell bromsservice i Göteborg. Varmt välkommen att boka tid. Ring oss på 031 – 775 80 50 eller maila butik.goteborg@bestdrive.se, så hjälper vi dig!

 

Vi hanterar såväl mekaniska som hydrauliska bromssystem

Vår bromsservice i Göteborg inkluderar både reparationer och byten – på såväl mekaniska som hydrauliska bromssystem. Personbilar har normalt mekaniska bromssystem för handbromsen och hydrauliska bromssystem för färdbromsen (fotbromsen). Tillsammans med bra däck vill du veta att du kan bromsa i tid. Därför kan du vara säker på att du får full bromsservice hos oss.

 

Vad gör vi?

På BestDrive Orrekulla ser vi kort och gott till att din bils bromssystem hålls i toppskick. Vi reparerar och kan vid behov också byta ut alla slitdelar som bromsskivor, bromsok och bromsbelägg. Dessutom rengör vi även alla komponenter samt kontrollerar slangar. Detta så att din bils bromssystem ska fungera ändamålsenligt och bromsa dig i tid när det väl gäller.

 

Bromsservice – hur ofta?

Hur ofta du behöver se över din bils bromssystem beror på hur mycket du kör – och framförallt hur du kör. Använder du främst din bil i stadsmiljö sliter det mer på bromsarna, eftersom du normalt gör fler inbromsningar än om du kör längre sträckor på motorväg. Då kan det vara klokt att du se över bromsarna ett par gånger per år, till exempel i samband med dina däckbyten som sker två gånger per år.

Generellt sett rekommenderar vi att du åtminstone ser över din bils bromssystem minst en gång per år. Kom ihåg att din bils bromssystem är dess viktigaste säkerhetsegenskap tillsammans med däcken och dess greppförmåga. Att förbise detta kan straffa sig både i form av olyckor och ökade kostnader.

Vi kan hjälpa dig att undersöka skicket på dina bromsar och ge dig en ungefärlig uppskattning när det är dags att göra en bromsservice.

 

Måste jag byta bromssystem?

Kontrollerar du regelbundet din bils bromsystem och utför nödvändig service minimerar du risken för att behöva byta enstaka delar eller hela bromssystemet. Just bromsbelägg är dock sådant som vanligen behöver bytas ut med jämna mellanrum. Speciellt om du kör mycket i stan och regelbundet utsätter bilen för inbromsningar. Hör med oss för att se i vilket skick dina brombelägg är, så vägleder vi dig till rätt beslut. Självklart hjälper vi dig också vid ett eventuellt byte av bromsbelägg.

Välkommen in för din bromsservice i Göteborg!

Kontakta oss:

Amhults Däck i Orrekulla AB
Orrekulla Industrigata 13-15
425 36 Hisings Kärra

 

Ring oss på: 031-222 444

Mail: info.orrekulla@amhultsdack.se

 Öppettider:

Måndag – torsdag. 08.00 – 17.00.
Fredag: 08.00 – 16.30.

Avvikande öppettider
Fredag 22/12: 8:00 – 15:00
Måndag 25/12: Stängt
Tisdag 26/12: Stängt
Onsdag 27/12: 8:00 – 15:00
Torsdag: 28/12: Stängt
Fredag 29/12: 08:00 – 15:00
Måndag 1/1: Stängt